Fox TravelerCestovní Notes

Chutný svět jídla Černé Hory

Publikováno 21.07.2022 v 06:35 v kategorii travel, přečteno: 40x

Zapomeňte na okázalé gurmánské stolování; Černohorská kuchyně je zdravá, organická a nádherně jednoduchá.
Černá Hora nabízí pokrm, který se hodí ke klidnému modrému Jaderskému moři a drsným vrcholkům Kuka Korita.
Zde je 9 typických černohorských jídel, která jsou stejně krásná jako přírodní nádhera země a která byste během své návštěvy měli jíst.
Autopůjčovna Cars-scanner dává možnost pronajmout si auto v Černé Hoře za přijatelné ceny. Půjčte si auto v Černé Hoře pro pohodlný pohyb po zemi.
1. Mlijek brav (Jehněčí v mléce)
Brav u Mlijeku je typické černohorské jídlo vařené v horách severní Černé Hory.
Jehněčí maso se tradičně dusí v mléce s kořenovou zeleninou (jako je mrkev a fenykl), rozmarýnem, česnekem, petrželkou a kořením ve zvonovitém hrnci (nebo sáčku) na nízkém uhlíku. Konečný produkt je krásně měkký a chutný, ideálně podávaný s kousky opečeného chleba.

2. Kaamak a kajmak (balkánská kaše)
V souladu s myšlenkou ‚slow food‘ je další černohorskou klasikou Kaamak s kajmakem.
Kaamak se často připravuje tak, že se připraví kaše z kukuřičné mouky a brambor. Černohorci to zakončují kajmakem, typickým černohorským sýrem, a štědrou hrou kyselého mléka nebo jogurtu.
3. Prosciutto Njegui
Malou komunitu Njegui můžeme pochválit za prut (prosciutto nebo sušená šunka) a svíčkovou (černohorský sýr).
Celé prasečí zadní nohy se na tři týdny obalují v soli, což je další typický „pomalý“ přístup k černohorskému jídlu. To se nechá sušit další tři týdny, než se udí alespoň čtyři měsíce.
Tato delikátní svačina se hodí k čerstvému ​​chlebu nebo talířům s černohorským sýrem, olivami, hrozny a fíky a vy byste měli také!

4. Njeguski Steak
Njeguski steak povyšuje Njegui prosciutto do nových výšin v tradiční černohorské kuchyni.
Steak Njeguski je podobný francouzskému cordon bleu. Před válením, obalováním a smažením k dokonalosti proložte svůj vepřový nebo telecí řízek prosciuttem a sýrem kajmak. Hodí se k čerstvé zelenině, křupavým hranolkům a lahvi černohorského vína.

5. Buzara
Kuchyně Černé Hory je rozdělena do tří oblastí: hory, srdce země a pobřeží. Jak jdete blíže k moři, menu přebírají čerstvé mořské plody. A Buzara je jednou z těch černohorských specialit, které musíte rozhodně ochutnat.
Buzara je česnekové jídlo z mořských plodů vyrobené z krevet, krevet, škeblí nebo chobotnic, které se vaří v omáčce z červeného nebo bílého vína. Je ideální pro letní večer strávený s přáteli a rodinou.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?